- UTM - https://utm.md -

Burse de Merit pentru 11 studenți ai UTM

11 studenți ai Universității Tehnice a Moldovei au completat în acest an lista celor 50 de învingători ai Programului „Burse de Merit”, desfășurat de Centrul de Informații Universitate, sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova și susținut de BC „Moldova Agroindbank” SA şi Orange Moldova.

UTM se declară mândră de performanțele înregistrate de cei  9 bursieri de merit de la ciclul I, Licență  Olga Arhiri [1]Cristina Beleniuc [2]Ernest Bitca [3]Dumitru Calcatiniuc [4]Darya Golneva [5]Mihaela Hâncu [6], Pavel Morozan (Pasha Morozan [7]), Anna Tcacenco, Ana Maria Tertea [8]și  alții 2 de la ciclul II, Master Daniela Lungu [9] și Mirabela Tarai [10] și îi felicită cordial pe câștigătorii Burselor de Merit, care au reușit această performanță prin muncă asiduă și constantă, reușite academice înalte şi cercetare ştiinţifică aprofundată, prin tenacitate și creativitate. Îi felicităm deopotrivă pe părinții și profesorii care i-au susținut și i-au ghidat pe acești tineri inteligenți, visători și curajoși ca să deveniți învingători!

În cadrul ediţiei curente a concursului şi-au depus dosarele 221 de studenţi ai 18 instituţii de învățământ superior din RM, iar în rezultatul evaluării dosarelor de aplicare şi a prestaţiei candidaţilor la o probă scrisă, 35 de studenţi din ultimul an de studiu, ciclul licenţă de la nouă instituţii şi 15 studenţi din primul an de studii, ciclul master de la șapte instituţii din ţară au devenit finalişti ai programului „Burse de Merit” din acest an.

Programul „Burse de Merit” a fost lansat în anul 1996 pentru a încuraja performanţele academice, ştiinţifice şi extracurriculare ale studenţilor. Pe durata celor 23 de ediţii ale programului, peste 5700 studenţi au participat la concurs, dintre care 1500 au beneficiat de Burse de Merit.

Ceremonia festivă de decernare a Burselor de Merit, ediţia a XXIII-a, va avea loc astăzi, 14 mai, ora 18:00, în incinta Centrului Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului” din cadrul UPS „Ion Creangă”.

 

 

(Visited 2 times, 1 visits today)