Pe 14 mai, cu începere de la ora 11:30, în sala de conferințe a SRL „Informbusiness” (str. Calea Ieșilor, 17/2, etajul 4), va avea loc adunarea de constituire a Asociației Companiilor din Industria Electronică din Moldova (ACEM).

Scopul principal al ACEM rezidă în promovarea creșterii competitivității și dezvoltarea sectorului industriei electronice din Republica Moldova prin parteneriate viabile între companiile private, autoritățile publice și alte organizații naționale și internaționale.

Inițiativa de creare a ACEM a fost lansată în cadrul mesei rotunde „Industria electronicii, realizări, provocări şi perspective”, organizată de Agenția de Investiții cu suportul Proiectului de Consiliere a Guvernului R. Moldova în politici economice implementat de Agenția de Cooperare Germană (GIZ) cu sprijinul financiar al Ministerului german pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și Agenția Elvețiană pentru dezvoltare și cooperare (SDC), în parteneriat cu Universitatea Tehnică a Moldovei. Evenimentul s-a desfășurat la 9 noiembrie 2018 și a întrunit reprezentanți ai sectorului privat din industria electronică, dar și ai sectorului public și mediului academic.

La adunarea de constituire vor fi prezenți reprezentanți ai companiilor din industria electronica, potențialii membri cu drepturi depline din cadrul ACEM, dar și secretarul de stat, Ministerul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova – Vitalie TARLEV, directorul Biroului de Cooperare a Elveției – Caroline Tissot, președintele Academiei de Științe a Moldovei  – Ion TIGHINEANU, rectorul Universității Tehnice a Moldovei – Viorel BOSTAN, șeful Departamentului Microelectronică și Inginerie Biomedicală, UTM – Victor ȘONTEA, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ superior în domeniul electronicii din republică.

Fondatorii ACEM sunt persoane juridice – companii din domeniul industriei electronice din Republica Moldova, printre care: Informbusiness SRL, ICS Steinel Electronic SRL, ELIRI SA, BLACKSEA-EMS SRL, FIRMA AFN SRL, Universitatea Tehnică a Moldovei, IM AROBS SOFTWARE SRL, SIMPALS SRL.

În cadrul evenimentului urmează a fi semnat un memorandum de colaborare dintre compania „Informbusiness” SRL și autoritățile din UTA Găgăuzia privind dotarea și modernizarea unor autobuze electrice care sa facă legătura dintre orașele Comrat și Ciadâr Lunga.

Totodată, Universitatea Tehnică a Moldovei și compania  Equip Test vor semna un memorandum privind dotarea în cadrul Universității a unui laborator cu echipamente de testare electronică.

Pe parcursul înregistrării (începând cu ora 09:30),  participanții la eveniment vor avea ocazia de a vizita (în grupuri a câte 5 persoane) Laboratorul de producție și testare în electronică „Infombusiness”, iar la ora 15:00 va fi organizată și o vizită la compania ICS „Steinel Electronic” SRL (str. Mihai Sadoveanu, 42/3, mun. Chișinău).

În cadrul evenimentului va fi etalată o expoziție a produselor electronice din dotarea unor companii din domeniul industriei electronice din Republica Moldova.

Agenda_ACEM_14mai_draft_10mai2019

(Visited 14 times, 1 visits today)