Acum un an, pe 8 mai, IP „Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică” devenea succesoare de drepturi şi obligaţii ale întreprinderilor de stat „Centrul de Telecomunicații Speciale” și „Centrul Informațional Agricol”.

După 15 ani de existență, întru executarea Hotărârii Guvernului Nr. 414 din 08.05.2018 cu privire la măsurile de consolidare a centrelor de date în sectorul public și de raționalizare a administrării sistemelor informaționale de stat, Întreprinderea de Stat „Centrul de Telecomunicații Speciale” se reorganiza în Instituția Publică „Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică”.

„O reformă pe cât de complicată, pe atât de binevenită, susține directorul STISC, Serghei Popovici. Transformările prin care am trecut ni le-am asumat cu toată încrederea că lucrurile se vor schimba în bine. Așa a și fost. Am suportat modificări mărețe care ne-au condus spre realizări mărețe. Toate realizările STISC de până acum se datorează unei echipe profesioniste care și-a onorat obligațiile și responsabilitățile cu abnegație și profesionalism. Împreună, am depus efort și am optimizat serviciile, am redus unele costuri și am încercat să fim cât mai aproape de consumatorii și cetățenii noștri. Pe viitor, ne orientăm spre noi cooperări și proiecte de dezvoltare – atât pe plan național, cât și internațional”.

Universitatea Tehnică a Moldovei se declară mândră de parteneriatul strategic cu IP „Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică”. Mult succes și realizări mărețe în continuare, dragă STISC!

(Visited 37 times, 1 visits today)