Chiar dacă Facultatea Textile și Poligrafie este preponderent feminină, acest fapt nu o ține departe de tot ceea ce înseamnă creație și inovație în inginerie, astfel că echipa FTP s-a afirmat cu brio în competiția „Rube Goldberg”, învrednicindu-se de o Diplomă de Mențiune din partea juriului concursului.

Ingeniozitatea și plăcerea de a desena a unit într-o echipă comună cinci studenți ai programului de studii „Design și tehnologii poligrafice” – Mădălina Zaharia (gr. DTP-161), Valeriu Bajura, Octavian Negru, Florin Cataraga, Alexandrina Ponici (gr. DTP-181) și coechipierele lor Paula Drăniceru și Felicia Gorgos (eleve ale Liceului Teoretic Alexandru Ioan Cuza” din  Chişinău), care, sub egida mentorului lor Ivan Osoba, lector în cadrul Departamentului Design şi Tehnologii Poligrafice, FTP, și-au etalat talentul și creativitatea prin construcția unei mașini „Rube Goldberg”, care s-a bucurat de aprecieri bine meritate din partea vizitatorilor și juriului concursului.

Succesul obținut i-a descătușat, oferindu-le prilejul de a-și exprima emoțiile: „Competiția „Rube Goldberg” a constituit pentru noi imboldul perfect de a ieși din zona de confort și de a demonstra că putem îmbina cu succes spiritul artistic cu cel ingineresc în crearea a ceva „cosmic”. Totodată, am avut posibilitatea să ne realizăm și un vis pe care l-au nutrit din copilărie și care i-a adus de fapt să-și urmeze studiile la UTM – cel de a construi cu mâinile proprii o mașinărie veritabil inginerească!”

Astfel, în accepția lor, „Rube Golberg” a depășit limitele unei competiții pur inginerești, constituind o oportunitate reală de a atinge un scop, a împlini un vis. Mult succes în continuare!

 

(Visited 25 times, 1 visits today)