- UTM - https://utm.md -

Echipa FEIE – a treia câștigătoare a „Rube Goldberg-2019”

Acum două luni, când UTM a anunțat o nouă ediție a concursului „Rube Goldberg”, viitorii energeticieni de la Facultatea Energetică și Inginerie Electrică (FEIE) și-au zis că acesta poate fi momentul lor de glorie și s-au aventurat în această complexă competiție inginerească cu toată energia lor lăuntrică – una din principalele folosite în transferurile diverselor tipuri de energie care stau la baza funcționării unei asemenea mașinării.

Au fost mulți doritori să intre în competiție, așa că s-a făcut și o selecție a membrilor echipei. S-au bucurat de prioritate trei studenți de la specialitatea „Electromecanică” – Alexandru Berladean, Nicolae Madonici și Ion Pleșca; alții doi de la „Electroenergetică” – Cristian Pascari și Valeriu Chiriac, precum și doi elevi, după cum prevede regulamentul concursului – Mihaela Burdimov și Aura Verega de la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Chișinău.

O alegere de bun augur, pentru că viitorii energeticieni s-au dovedit a fi de pe acum buni maeștri ai „dirijării” energiei! Sub egida mentorului lor Corneliu Gherţescu, lector universitar în cadrul Departamentului Inginerie Electrică, au construit o uimitoare mașinărie, „regizând” virtuos „dansul” bilelor puse în acțiune, care, înfruntând diverse traiectorii și obstacole, au declanșat o sumedenie de reacții în lanț soldate cu un rezultat pe măsura așteptărilor:  afișarea cifrei 55, omagiind astfel  aniversarea UTM din toamna acestui an!

Pe măsura așteptărilor a fost și victoria repurtată, echipei FEIE revenindu-i locul III în concurs.

Felicitări, UTM! Felicitări, FEIE!

(Visited 106 times, 1 visits today)