- UTM - https://utm.md -

Un nou proiect va fi implementat cu suportul AUF

În perioada 11-14 aprilie 2019, Daniela Istrati, responsabil Filiera francofonă „Informatiques”, a efectuat o vizită la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV) în vederea coordonării activităților în cadrul proiectului  sinergic „Fortificarea angajării și inserției profesionale în România și Republica Moldova” (Renforcement de l’employabilité et de l’insertion professionnelle en Roumanie et en République de Moldavie).

Proiectul urmează a fi implementat de Centrele de Reușită Universitară ale UTM și UASM, cu  suportul financiar al Agenției Universitare Francofone. Obiectivul principal al acestei vizite a fost constituirea consorțiului pentru proiectul sinergic menționat, care va fi format din reprezentanți ai universităților din R. Moldova și România și ai mediului de afaceri moldovenesc și românesc.

Pe parcursul vizitei, au fost organizate vizite de studiu la Hortinvest și la campusului USAMV,  la Federația PRO AGRO și ONIV România,  la Asociația RO Holstein,  la Cernavodă într-o faimoasă podgorie și la Asociația ProVitis Serv SRL Cochirleni.

Ca urmare a vizitei, consorțiul pentru implementarea proiectului a fost format, au fost examinate aspectele operaționale de derulare a proiectului și a fost făcut schimb de experiență referitor la modalitățile de angajare  și de inserție profesională a absolvenților.

(Visited 28 times, 1 visits today)