- UTM - https://utm.md -

Echipa MicroWire-UTM – locul trei la Continental Technical Competition

Echipa MicroWire a UTM, în componența căreia au intrat studenții Artur Oprea, Vadim Platon, Victor Popa, specialitatea Automatică și informatică”, Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică, și Cristina Rață, specialitatea Design Interior”, Facultatea Urbanism și Arhitectură, a participat cu succes la cea de a-12 ediție a Continental Technical Competition, desfășurată în perioada 16-19 aprilie 2019 aprilie la Sibiu, România.

Continental, companie tehnologică, i-a provocat pe participanții la acest Turneu internațional să găsească soluții la diferite teme din industria automotive, aducând în atenția studenților subiecte precum vehiculele interconectate, securitatea cibernetică, optimizarea inteligentă a producției și conducerea autonomă.

Din cele 4 provocari la alegere: Cybersecurity; Connected Electric Vehicles; Production Flow Optimization; Debate Challenge – Ethical Aspects of Autonomous Driving, echipa MicroWire și-a asumat-o pe cea de-a doua, Connected Electric Vehicles, proiectând și implementând un driver de motor DC. Pentru a parcurge o distanță cât mai mare în timp limitat, în baza pieselor disponibile în BOM (Bill of Materials) s-a ținut cont de utilizarea în cel mai eficient mod a sursei de alimentare. De asemenea, era necesar de a stabili conexiunea cu baza da date MySQL pentru transmiterea în timp real a informației despre parametrii platformei mobile, astfel încât să fie posibilă vizualizarea consumului de energie, viteza actuală, distanța parcursă și poziția actuală de pe traseu. Pentru a mări punctajul final, participanții au avut posibilitatea de a utiliza o sarcină suplimentară de 0.5 sau 0.75 kg, care permitea extinderea distanței parcurse în funcție de greutatea aleasă.

Pe parcursul concursului membrii echipei și-au divizat scopurile și obiectivele propuse pentru a dezvolta partea de Software și Hardware, dar și designul mașinii. Au fost implementați algoritmi de control și conducere automată a platformei mobile.

Din cele 15 echipe din România și Republica Moldova cu peste 100 de participanți, reprezentând 13 centre universitare (Alba Iulia, Brașov, București, Chișinău, Cluj-Napoca, Craiova, Petroșani, Pitești, Sibiu, Suceava și Târgu Mureș), echipa MicroWire a Universității Tehnice a Moldovei s-a clasat pe locul 3.

Competiția, organizată anual de Continental Sibiu, a avut loc la Biblioteca Universității „Lucian Blaga”, iar echipele au avut ocazia, în afara probelor de concurs, să viziteze orașul și compania și să participe la o serie de wokshop-uri.

„Anul acesta am introdus trei noi probe în competiție. Cei peste 100 de studenți participanți sunt dovada că noile generații sunt deschise la provocări și preocupate de astfel de subiecte tehnice, de o importanță majoră pentru viitorul mobilității. Am fost încântați de performanța tinerilor din concurs și sperăm că vom avea șansa să lucrăm împreună și pe proiecte reale din companie, în calitate de colegi”, a declarat Lăcrămioara Dărăban, HR Manager al Continental Sibiu.

Compania a oferit premii în bani, pentru fiecare probă tehnică, primelor trei echipe cu cele mai bune rezultate: locul I – 700 de euro, locul II – 500 de euro și, respectiv, locul III – 300 de euro, precum și un premiu surpriză pentru câștigătorii probei de Debate.

(Visited 40 times, 1 visits today)