Studenții DIIS au elaborat o stație de sortare a deșeurilor

Studenții Departamentului Informatică și Ingineria Sistemelor – Lungu Iulian, Roșca Neonil (programul de studii „Calculatoare și rețele”, anul II), Nikita Goncear și Ion Juratu (programul „Robotică și mecatronică”, anul II) din cadrul Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică, s-au pregătit foarte serios de Expoziția „Creația deschide Universul – 2019”. Sub egida conf. univ., dr. Victor Ababii, băieții au realizat prototipul unei stații de sortare pentru prelucrarea deșeurilor.

Stația reprezintă un complex constituit din două benzi dinamice, pe care sunt transportate și sortate deșeurile. Metalele feroase sunt selectate de către un detector de metale cu inducție magnetică și depozitate într-un container separat cu ajutorul unui braț mobil. Hârtia și cartonul se sortează folosind ventilatoarele.

Pe viitor, tinerii inventatori intenționează să selecteze și obiectele din sticlă și plastic cu ajutorul unui laser.

Proiectul a atras atenția vizitatorilor și a fost unul din cele 5 exponate selectate pentru premiere de o echipă de specialiști, în frunte cu administratorul principal al Zonei Economice Libere Bălți și președintele APIP, Marin Ciobanu.

Felicitări, dragi studenți! Explorați în continuare tărâmul creației inginerești!

Опубликовано Viorica Sudacevschi Понедельник, 22 апреля 2019 г.

 

(Visited 55 times, 1 visits today)