Promovarea gastronomiei autohtone prin prisma tehnicii fine dining

Pe 23 aprilie 2019, în intervalul orelor 8.00-14.00, Departamentul Alimentație și Nutriție din cadrul Facultății Tehnologia Alimentelor organizează Seminarul științifico-practic „PROMOVAREA GASTRONOMIEI AUTOHTONE PRIN PRISMA TEHNICII FINE DINING”. Evenimentul va fi găzduit de Centrul de Instruire și Formare Continuă în Alimentația Publică (str. Studenților 9/9, lab. 5-222), punctul culminant se va desfășura la ora 13.00, 5-208.

Astăzi, arta culinară s-a transformat într-o formă de expresie artistică și culturală din ce în ce mai importantă. Tehnicile culinare moderne devin tot mai atractive, deseori acceptate, uneori criticate. Totodată, alimentația neechilibrată și rapidă domină societatea contemporană. Invazia produselor nespecifice zonei geografice devine tot mai agresivă iar alimentația rapidă ne domină tot mai mult. Pe de altă parte, în Republica Moldova păstrarea și promovarea patrimoniului gastronomic a fost umbrită zeci de ani de mai mulți factori politici și sociali. În acest context, valorificarea produselor alimentare locale prin  prisma tehnicii FINE DINING devine o posibilitate inedită de promovare a alimentației sănătoase și reprezintă un sprijin real pentru promovarea gastronomiei autohtone, educare și informare a consumatorului.

FORMATOR: Vasile Bogdan ARDELEAN, head chef la restaurantul ALL SEASON.

Experiență profesională:

  • Hotel Golden Odissey  4 stele Grecia 2009-2010 ajutor bucătar;
  • Hotel Princess Flora Grecia ajutor bucătar 2010-2011;
  • Hotel Lomeniz Grecia Sous Chef 2011-2013;
  • Hotel Forum Beach Grecia Sous Chef 2013-2015;
  • Hotel Nathalie Grecia Head chef 2015-2017;
  • Restaurant Monte Collo Germania 2015 chef de Partie;
  • Restaurant George and Dragon Anglia 2016 chef de Partie;
  • Hotel Wacterhool Austria 2017 Sous chef.