În miez de aprilie, pe data de 15, toate țările din întreaga lume aniversează Ziua Mondială a Culturii. 

Biblioteca Tehnico-ştiinţifică a UTM (BTȘ) ne invită să marcăm împreună această zi prin vizitarea expoziţiilor organizate de filialele Bibliotecii, dar și printr-o dedicație specială lecturii, „căci nu este alta, mai frumoasă și mai de folos în toată viața omului zăbavă, decât cetitul cărților”, după cum spunea vestitul cronicar Miron Costin.

De curând BTȘ și-a completat colecția cu o impunătoare listă de publicații repartizate la filialele bibliotecii de la facultăţi şi la Colecţia ştiinţifică, după cum urmează:

53 de titluri cuprinzând domeniile de studii aferente facultăților Electronică și Telecomunicaţii (FET) și Calculatoare, Informatică şi Microelectronică (FCIM);

18 titluri – pentru Facultatea Construcţii, Geodezie şi Cadastru (FCGC);

9 titluri – pentru Facultatea Energetică și Inginerie Electrică (FEIE);

56 titluri – pentru Facultatea Tehnologia Alimentelor (FTA);

74 titluri – pentru Facultatea Inginerie Economică şi Business (FIEB);

32 titluri – pentru Facultatea Inginerie Mecanică, Industrială şi Transporturi (FIMIT);

17 titluri – pentru Facultatea Urbanism şi Arhitectură (FUA);

15 titluri – pentru Facultatea Textile și Poligrafie (FTP)

și alte 65 titluri – pentru Colecţia Literatură Ştiinţifică.

Lista integrală o puteţi accesa  AICI.

Totodată, amintim că BTȘ oferă acces online la baza de date InCites (https://incites.thomsonreuters.com),  invitându-ne să participăm până la finele lunii aprilie la webinarele din seria organizată de Web of Science Group.

ResearcherID fuzionează cu Publons (Joi, 18 aprilie, ora 11.00-11.45) – vă puteţi înregistra la seminar AICI, pentru a afla cum prin fuziunea dintre ResearcherID și Publons puteţi recupera și urmări publicații, metrici de citare, activități de peer-review și afilieri editoriale.

Iar marți 23 aprilie, ora 11.00-11.45, în cadrul vebinarului Unde să publici: utilizarea Journal Impact Factor vom putea învăța să utilizăm cele mai recente funcții din Journal Citation Reports , pentru a înțelege Journal Impact Factor și alți indicatori pentru mii de reviste. Vă puteţi înregistra la seminar AICI.

Vă aşteptăm la bibliotecă!

(Visited 40 times, 2 visits today)