Studenții de la Drept-FCGC în dialog cu Gh. Cavcaliuc, șef-adjunct IGP

Pentru că la UTM pregătim și specialiști în domeniul Dreptului, programul respectiv studiindu-se în cadrul FCGC – Facultatea Construcții, Geodezie și Cadastru, partenerul ELSA Republic of Moldova, în colaborare cu Inspectoratul General de Poliție, a organizat o nouă ediție a L@W at work /Police/ cu genericul „Cariera de polițist – între perspective și provocări”.

Studenții UTM-FCGC, însoțiți de dr., conf. univ. Viorica Ursu, alături de colegi ai lor de la facultățile de drept din țară, au avut ocazia unei întrevederi cu Gheorghe Cavcaliuc, șef-adjunct al Inspectoratului General de Poliție, și Tatiana Manole, liderul mișcării de voluntariat al tinerilor din Moldova.

Colonelul Gheorghe Cavcaliuc le-a vorbit studenților despre visul din adolescență de a deveni un om al Dreptului, studiile la Școala de Poliție, apoi la universitate și primii pași în profesie, despre cazurile sonore care i-au marcat cariera, dar și despre proiectele cărora le-a dat viață. Domnia sa a răspuns și la întrebările tinerilor, iar la finalul întrevederii a oferit cadouri de suflet celor care s-au implicat mai activ în dialog.

La final, studenții le-au mulțumit organizatorilor și invitaților pentru posibilitatea de a se informa cu privire la domeniul ales. Un mulțumesc aparte dlui Gheorghe Cavcaliuc – pentru disponibilitatea de a le împărtăși crâmpeie din propria carieră și oportunitatea de a-i inspira, prin exemplul său personal, să aleagă o carieră în acest domeniu foarte important, prestigios și de mare responsabilitate, menit să apere valorile fundamentale ale societății: drepturile și libertățile cetățenești, proprietatea privată și publică, ordinea și liniștea publică.

(Visited 23 times, 1 visits today)