Acad. Ion Tighineanu – noul președinte al AȘM

Academicianul Ion Tighineanu a fost ales în funcția de președinte al AȘM. El a fost votat marți, 9 aprilie, de membrii Adunării Generale a AȘM. Ion Tighineanu a fost singurul candidat pentru funcția de președinte al Academiei.

Este un prilej de mândrie pentru comunitatea academică și științifică a UTM, știind că, în persoana d-sale, avem la cârma celui mai înalt for științific din RM un savant și profesor inginer, care-și are destinul strâns legat de UTM. Perioada 1998-2004 a fost în mod cert una înfloritoare pentru domeniul cercetării la UTM, succesul revenindu-i atât în calitate de savant consacrat, cât, mai ales, în cea de vicerector UTM pe domeniul respectiv. Este o onoare pentru noi și faptul că din 2001 d-sa conduce și un alt important segment al UTM – Centrul Național de Studiu şi Testare a Materialelor.

În discursul ținut în fața academicienilor, Ion Tighineanu a declarat că dezvoltarea științei depinde foarte mult de nivelul finanțării și de calificarea cadrelor. Printre priorități domnia sa a enumerat revigorarea instituției, promovarea în funcții a persoanelor cu viziuni largi, dar și readucerea institutelor în subordinea Academiei de Științe.

Per aspera ad astra, domnule președinte al AȘM!

(Visited 145 times, 1 visits today)