EBEC Chișinău 2019

În perioada 5-6 aprilie, studenții UTM au răspuns provocării de a participa la cea de-a X-a ediție a etapei locale a competiției inginerești de nivel european EBEC – European BEST Engineering Competition. Evenimentul a fost organizat de Organizația studențească „BEST Chișinău” și găzduit de Tekwill.

40 de studenți au format 10 echipe și au luptat pentru a obține titlul de cel mai bun proiect în cadrul competiției. Echipele au fost divizate în două secțiuni: Case Study și Team Design.

La proba de Case Study, cele cinci echipe participante, timp de 7 ore, fără acces la internet, trebuiau să găsească mai multe idei și soluții pentru rezolvarea problemei parcării în spațiile din preajma clădirilor cu apartamente. În urma jurizării, la proba de Case Study a învins echipa Inventors, care a venit cu o soluție inteligentă pentru optimizarea utilizării locurilor de parcare din Chișinău bazat pe interconectarea parcărilor într-o rețea și utilizarea unei aplicații pentru identificarea locurilor de parcare disponibile.

În cadrul probei Team Design, participanții și-au testat abilitățile de inginer-inventator. Cele cinci echipe selectate au avut sarcina de a construi prototipul unui dispozitiv, care ar permite măsurarea distanțelor scurte și mari (centimetri și metri), având la dispoziție un set limitat de materiale, același pentru toate echipele. Juriul a desemnat câștigătoare echipa Minus unu.

Studenții câștigători au fost premiați cu diplome și premii din partea UTM și a partenerilor.

Echipele câștigătoare vor reprezenta Republica Moldova la etapa regională, care va avea loc anul acesta la București, în luna mai. Învingătorii etapei regionale vor merge mai departe la etapa europeană, care se va desfășura în orașul Torino, Italia.

(Visited 61 times, 1 visits today)