De astăzi, campusul Botanica al Universității Tehnice a Moldovei este mai curat, iar mirosul de toporași – mai intens. Profesorii și studenții Facultății Construcții, Geodezie și Cadastru (FCGC) s-au mobilizat și au desfășurat o amplă acțiune de salubrizare și ecologizare a parcului aferent blocului de studii nr. 10 al UTM.

Organizată ad-hoc, pe principii de voluntariat, campania curățeniei de primăvară s-a lăsat cu frunziș colectat, parcele greblate,  pomi afânați la rădăcini și… o mulțime de floricele scoase la lumină din uscături și gunoaie.

„Cu toții am muncit cu entuziasm și dedicație”, au afirmat participanții la finele lucrărilor, arătându-se mândri de rezultat și oferind astfel un prilej de meditație și conștientizare și pentru alții: un mediu curat reprezintă un mediu sănătos de creștere și dezvoltare.

Chiar dacă efortul le-a aparținut integral, ei au adresat mulțumiri administrației FCGC – pentru organizare, dar și Direcției Tehnice a UTM – pentru susținere și implicare. Mulțumiri ce le revin și lor deopotrivă – pentru spiritul de gospodari și de patrioți ai curățeniei.

(Visited 2 times, 1 visits today)