- UTM - https://utm.md -

Dumitru Calmîc, campion la Powerlifting și în 2019

Dumitru Calmîc, student al Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică, gr. C-161, s-a clasat pe primul loc la Campionatul Republicii Moldova la Powerlifting 2019, organizat în zilele de 23-24 martie de Federaţia de Triatlon Forţă DF din Republica Moldova (preşedinte – Boris Volosatîi).

În mai 2018, sportivul UTM-ist, Dumitru Calmîc, s-a clasat pe primul loc la Campionatul European la Powerlifting, iar în noiembrie 2018, Dumitru a stabilit un nou record mondial în cadrul Campionatului Mondial la Powerlifting „WDFPF World Full Power 2018” din Glasgow, Scoția. Tânărul s-a clasat pe locul II și a stabilit un nou record mondial la împins din culcat – 127.5kg.
În cadrul Galei laureaților anului sportiv 2018, președintele raionului Anenii Noi, Sergiu Rapcea, i-a înmânat campionului nostru, din partea Consiliului raional, medalia „Cel mai bun sportiv”, iar în cadrul lecției olimpice „Constelația sportului, UTM”, Dumitru a primit trofeul „Sportivul anului” și Diploma de Laureat de la rectorul UTM, Viorel Bostan.

Solicitat să comenteze rezultatul obținut, Dumitru Calmîc a relatat: „Mă antrenez de peste doi ani la proba sportivă Powerlifting versiunea WDFPF. În această perioadă, am participat la numeroase competiții ocupând locuri de frunte. Victoriile şi rezultatele pe care le obţin se datorează antrenamentelor pe care am ocazia să le desfășor în noua Sală de Sport a UTM,  dotată cu echipamente moderne cu sprijinul Fundației „Edelweiss”.

Felicitări, campionule!

(Visited 63 times, 1 visits today)