Elevi ai claselor a VIII-a și a IX-a din cadrul Gimnaziului Crăsnăşeni din Teleneşti au efectuat astăzi o vizită de orientare profesională la Universitatea Tehnică a Moldovei.

Întâmpinați cu căldură de către directorul Centrului Universitar de Informare şi Ghidare în Carieră, Radu Melnic, ei au vizitat Facultatea Tehnologia Alimentelor, unde au aflat de la decanul, conf. univ., dr. Vladislav REȘITCA, prof. univ., dr. Anatol BĂLĂNUȚĂ, conf. univ., dr. Jorj CIUMAC despre oportunitățile și perspectivele profesiilor din domeniul tehnologiilor alimentare.

Au vizitat și una dintre cele mai noi și performante subdiviziuni ale Facultății Inginerie Mecanică, Industrială şi Transporturi – Laboratorul metrologic Mitutoyo, unde conf. univ., dr. Rodion CIUPERCĂ le-a vorbit despre utilajele din dotare, oferite de Compania Mitutoyo România – producător de instrumente de măsurare de precizie.

De asemenea, au fost impresionați și de Laboratorul „Proiectarea și dezvoltarea sistemelor” din cadrul Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică, cea mai nouă achiziție a Departamentului Informatică și Ingineria Sistemelor, recent recondiționat de către Endava, cea mai mare companie de servicii IT din Republica Moldova.

Au efectuat și o excursie prin parcul dendrariu din campusul Râșcani al UTM, declarându-se încântați și copleșiți de originalitatea și complexitatea creațiilor și inovațiilor inginerești, expuse aici,  adresând sincere mulțumiri gazdelor, dar și profesoarei lor Lilia Șaptefrați și dlui Sergiu Covalenco, coordonator al ONG-ului „Misiunea fătă frontiere” – Mission Without Borders. MD, care i-au însoțit în această excursie de neuitat, despre care au spus că le-a marcat viziunea despre perspectivele promițătoare ale profesiei viitorului – ingineria.

(Visited 54 times, 1 visits today)