Fast-food food-fast vie de Ziua Francofoniei

De Ziua Francofoniei, Filiera Francofonă Technologies Alimentaires din cadrul Departamentului Alimentație și Nutriție, Facultatea Tehnologia Așlimentelor, UTM a lansat o serie de ateliere de lucru în cadrul proiectului social studențesc „Fast-food food-fast vie”, susținut de L’Agence Universitaire de la Francophonie (AUF).

Fiind vorba de un proiect social, cu un scop și o conotație deosebit de actuală – promovarea alimentației sănătoase, echilibrate și bazate pe alimente sigure – studenții și-au propus să iasă din aule și să ducă acest mesaj important cât mai aproape de semenii lor, făcând în acest scop un legământ cu administrația Bibliotecii „Târgu Mureș” din Chișinău – un mic epicentru al tinerilor dornici să se manifeste prin idei și activități îndrăznețe.

Sub îndrumarea conf. univ., dr. în științe tehnice Aurelia CHIRSANOVA, șef departament, studenții anului II au inaugurat atelierele de lucru respective prin prezentări Power Point, prin care au ținut să aducă la cunoștința elevilor Liceului „Ștefan cel Mare”, prezenți în incinta bibliotecii, ce este de fapt alimentația fast-food și care sunt efectele acesteia asupra sănătății noastre. A fost o modalitate foarte eficientă pentru studenți de a-și promova domeniul de studiu și al viitoarei specialități – alimentația, dar și foarte eficientă pentru elevi, care au avut astfel posibilitatea de a conștientiza importanța și necesitatea alimentației sănătoase.

Ca în fiecare an, de aproape o jumătate de secol, ziua de 20 martie este cea internaţională a Francofoniei.  Este data la care, în 1970, 21 de state şi guverne au semnat convenţia de înfiinţare a Agenţiei de Cooperare Culturală şi Tehnică, organizaţie interguvernamentală fondată pe baza unui numitor comun, respectiv folosirea limbii franceze. Franceza este vorbită astăzi de circa 300 de milioane de persoane de pe 5 continente fiind astfel a 5-a cea mai vorbită limbă din lume şi a doua cea mai predată limbă străină de pe glob.

 

(Visited 13 times, 1 visits today)