În zilele de 15-19 martie, la Centrul de Excelență și Accelerare în Design și Tehnologii al UTM ZIPhouse s-a desfășurat un curs intensiv cu aplicații practice de 5 zile pentru profesioniști antreprenori în domeniul Fashion Management, susținut de Elizaveta Senatorova (Marea Britanie), fost manager al filialei ruse FashionUnited din Amsterdam,  care în prezent activează în cadrul celei mai mari companii de prognoză de modă din lume – WGSN (cu sediul central la Londra).

Subiectele cursului au vizat industria modei și direcțiile de dezvoltare ale acesteia; analiza comparativă a marketingului în industria fashion din Marea Britanie versus R. Moldova. În cadrul aplicațiilor practice cursanții au fost ghidați  să argumenteze inițierea, promovarea și dezvoltarea unui brand autohton de produse fashion în baza analizei mega, macro și micro a trendurilor în domeniu.

La seminar au participat 7 cadre didactice de la Facultatea Textile și Poligrafie, care s-au informat pe marginea subiectelor: contexte și concepte de dezvoltare a unui produs; aspecte de marketing: dezvoltarea unui brand versus dezvoltarea unui produs; strategii de vânzări, merchandising ș.a.

Acest proiect a fost finanțat de UK aid, cu suportul Guvernului Marii Britanii (UK in Moldova – British Embassy Chisinau), în parteneriat cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei, și Asociația Patronală a Industriei Ușoare (APIUS).

(Visited 33 times, 1 visits today)