Studenții FUA: de la arhitectura curții la cea a Viitorului

Curtea nu e doar spațiul din jurul casei. Și nici parcare. E un mod de viață! Vecinii, prietenii, primele victorii, scrânciobul în care te-ai dat huța, pisica care se încălzește la soare, bara la care tatăl te-a învățat să te ridici… E locul în care trăiesc amintirile noastre, dar și ale copiilor noștri. Frumusețea acestor amintiri depinde de atitudinea, inspirația, dar și de implicarea fiecăruia dintre noi.

Pentru a readuce confortul și savoarea unor dulci amintiri în curțile Chișinăului,  PlatformaUrbana și Departamentul Arhitectura al UTM au anunțat un concurs pentru cel mai bun plan de reconstrucție a acestora. Studenții-arhitecți din cadrul FUA au manifestat interes și iată că „Reamenajarea unei zone de curte” s-a transformat din subiect propus spre abordare în soluție gata de implementare. Mai bine zis, într-un set de soluții, pentru că studenții noștri sunt foarte ingenioși și creativi.

Membrii juriului: Adrian CULAI – consilier municipal Chişinău, Anatol PÂNZARU,  Rolan ROTARI şi Andrei VATAMANIUC – arhitecți, s-au pomenit în fața unei alegeri dificile, evidențiind mai mute lucrări ce merită a fi implementate.

Diplome de gradul I le-au revenit studenților Anton TURCHIN și Marina ANDREICENCO.

Diplome de gradul II – Antonelei RUSNAC, lui Mihail GRUNZU și Daniil HOROSANOV.

Diplome de gradul III – Ecaterinei PODLESNAIA și lui Dragoș PÂNZARU.

Iar Irina MAXIMOVA, Veaceslav GOLOMOZ, Alexandru OLARI, Ivan HADJI și Daria COSEAC s-au învrednicit de mențiuni.

Totodată, studenţii au primit și diverse cadouri, iar deţinătorii locului I vor pleca la Conferinţa „Architecture of the future” – „Arhitectura Viitorului”, care se va desfășura la Kiev.

FELICITĂRI tuturor participanţilor şi lectorilor Alina OSTAPOV, Irina STUDZINSKI şi Radu ANDRONIC, care au ghidat acest proiect mic ca durată, însă cu intenţii majore!

(Visited 108 times, 1 visits today)