UTM și Direcţia Educație Sângerei – parteneri în educație

Universitatea Tehnică a Moldovei și Direcţia Educație Sângerei au marcat debutul unui parteneriat reciproc avantajos prin încheierea unui contract de colaborare.

Documentul semnat de rectorul UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel Bostan, și șef-adjunctul Direcţiei Educație Sângerei, Mihail Curciuc, denotă intenția celor două instituții de a conlucra în vederea orientării profesionale a absolvenților de liceu, informării acestora despre condițiile de admitere la UTM, dar și despre perspectivele absolvirii unei facultăți în domeniul ingineriei.

Părțile au convenit asupra conceperii, dezvoltării și implementării unor proiecte care au ca  scop integrarea științifică, socială, culturală și profesională a elevilor absolvenți; organizarea diverselor manifestări științifice; vizitelor elevilor la UTM în cadrul Zilelor Ușilor Deschise, la expoziții, târguri de muncă sau în cadrul evenimentului „Student pentru o zi”, participarea acestora la cursuri, traininguri, ore de laborator, alături de studenți reali. De asemenea, vor putea urma cursuri gratuite pentru pregătirea către examenele de BAC, participa la Olimpiada Tehnică de matematică, desen artistic, informatică, fizică, chimie, dar și la concursul „Tânărul creator”, învingătorii beneficiind de facilități la înmatriculare.

Va fi sprijinită și colaborarea între cadrele didactice prin schimburi de experiență și cursuri de formare/perfecționare a specialiștilor Direcției Educație Sângerei în domeniul IT.

(Visited 13 times, 1 visits today)