Întâlnire cu fondatorul companiei Simpals – Dmitri Voloșin

Joi, 14 martie 2019, la ora 14.00 vă invităm în aula 3-3 de la FCIM la o întâlnire cu directorul general și fondatorul companiei Simpals – Dmitri Voloșin.

Compania „Simpals.com” este specializată în design web, tehnologii digitale, publicitate, artă şi divertisment. Printre cele mai reușite și cunoscute proiecte ale companiei se numără 999.md, point.md, numbers.md, forum.md, play.md etc.  Paginile web și Facebook ale companiei „Simpals.com” sunt printre cele mai vizitate site-uri Moldnet, tabla de anunțuri este una din cele mai mari din RM, aici se regăsesc cele mai recente ştiri, cele mai tari filme cu desene animate, sunt prezentate cele mai importante competiții sportive din ţară.

Dmitri Voloșin este și președintele Asociației Obștești Clubul Sportiv Sporter. Pe 14 ianuarie 2019 el a alergat la maratonul de caritate organizat în cadrul proiectului „Unfrozen”. Maratonul a avut loc în cel mai rece punct de pe glob — localitatea Oymyakon (regiunea Yakutia din Rusia). Dmitri Voloșin a ajuns la linia de finiș în 6 ore, iar rezultatul său a devenit record de alergare la temperaturi scăzute.

Printre alte realizări sportive ale lui Dmitri Voloșin se numără cursa de triatlon IronMan din 2014 de la Zurich, unde atletul a parcurs 3,9 km înot, 180 km pe bicicletă și 42 km alergare. În 2017, Dmitri Voloșin a traversat înot strâmtoarea Gibraltar, cu o lungime de 18 km. Sportivul este primul moldovean care a parcurs în luna aprilie 2017 250 km prin puştiul Sahara, cu un rucsac în spate, cu o greutate de aproximativ 15 kg, în cadrul Maratonului Nisipurilor. El s-a clasat pe locul 88 din cei aproape 1200 de participanţi. Dmitri Voloșin este primul moldovean care a alergat ultramaratonul din Africa de Sud în mai 2016. Distanța ultramaratonului a constituit 89.13 km. Dmitri Voloșin, a devenit primul atlet din Moldova, care a cucerit Comrades Marathon, înregistrând un timp de 8 ore și 39 de minute. La fel, Dmitri este maestru al sportului la freediving. Recordul său personal este de 6 minute și 30 secunde sub apă fără aer.

(Visited 131 times, 1 visits today)