De ce Cambridge English?

Autorizat recent, printr-o Convenție de colaborare cu Fundația pentru Dezvoltare din RM, să devină Centru de pregătire pentru examenele Cambridge English (KET/PET/FCE/CAE), Educational Testing Services/ETS (TOEFL Primary/TOEFL Junior/ TOEFL, ibtTOEFL) și ESOL, dar și pentru module TKT destinate profesorilor de limba engleză, Centrul de limbi străine LEXIS din cadrul UTM continuă campania de promovare a ofertei de pregătire pentru examenele Cambridge și TOEFL.

Pe 12 martie, conf. univ., dr. Svetlana Caterenciuc, șef Departament Limbi Străine, UTM, i-a invitat pe studenții facultăților Tehnologia Alimentelor (FTA), Inginerie Mecanică, Industrială şi Transporturi (FIMIT), Textile și Poligrafie (FTP) la un dialog despre importanța și oportunitățile pe care le oferă susținerea examenelor Cambridge English.

Am putea evidenția 7 motive în favoarea acestei alegeri:

  1. Dezvoltă abilități de vorbire din viața reală – aceste examene sunt gândite să evalueze modul în care solicitanți folosesc engleza pentru a comunica în situații din viața reală.
  2. Destinate pentru o serie de utilizări – corespund standardului internațional de descriere a abilităților lingvistice – CEFR; angajatorii apreciază cu ușurință nivelul de abilități lingvistice pe care îl cer, iar solicitanții pot alege examenul potrivit care să-i ajute să-și atingă scopul.
  3. Acceptate la nivel internațional – sunt recunoscute de 20 mii de universități, angajatori și entități guvernamentale; deschid calea către învățământul superior, extind șansele de angajare, sporesc oportunitățile de studii sau muncă; sunt acceptate pentru vize și studii în UK, Australia, USA, Canada.
  4. Asistate de resurse moderne de predare-învățare – fiecare examen este însoțit de materiale de sprijin; oferă o gamă largă de materiale și pentru pregătiri oficiale Cambridge English, video, social media, jocuri menite să ajute la exersări și îmbunătățirea abilităților de vorbire; calificări și dezvoltare profesională pentru cariera de profesor.
  5. Disponibile la nivel internațional – la susținerea examenelor se acceptă mai multe variante de limbă engleză: americană sau britanică; testele de Ascultare includ o varietate de accente din Australia, America de Nord și Marea Britanie; există cca 2800 de centre de examinare autorizate în 130 de țări; peste 52 mii centre de pregătire; candidații pot alege când, unde și cum să dea un examen – la calculator sau în scris.
  6. Sigure, de încredere, echitabile – sunt gândite să fie echitabile pentru toți candidații, indiferent de vârstă, sex, naționalitate, limba maternă, apartenență etnică; rezultatele pot fi verificate prin Serviciul de Verificare a Rezultatelor; centrele de examinare respectă cerințe de calitate/securitate stricte, fiind verificate în mod regulat.
  7. Sprijinite de cercetare de nivel internațional – sunt sprijinite de cercetări extinse conduse de una dintre cele mai mari și mai dedicate echipe de cercetare lingvistice; ca parte a Universității din Cambridge, pun la dispoziție cercetările și setul de bune practici ale acestei instituții de prestigiu.

 

(Visited 32 times, 1 visits today)