An de an, dorind să promoveze în continuare spiritul și valoarea specialităților inginerești, Universitatea Tehnică a Moldovei revine cu o suită de activități menite să alimenteze interesul tinerilor pentru ceea ce numim tehnologie, creație, inovație.

Deoarece astăzi continuarea studiilor la facultate este incompatibilă fără diploma de Bacalaureat, cei mai buni profesori ai UTM invită elevii la cursuri gratuite de pregătire, în cadrul cărora fac o recapitulare temeinică la disciplinele din grila examenelor de BAC: matematică, informatică, desen artistic. Cursurile au loc în fiecare sâmbătă, în perioada 16 februarie – 25 mai 2019, în intervalul orelor 10.00-12.00, campusul universitar Râșcani.

Pentru a-i familiariza pe absolvenții de liceu cu specificul facultăților și specialităților UTM, dar și oportunitățile de angajare în câmpul muncii, organizăm tradițional Ziua Ușilor Deschise (30 martie, începând cu ora 10.00, str. Studenților, 9/7, corpul de studii nr. 3, aula 3-3).

Oportunități suplimentare de a obține carnetul de student al UTM oferă și Olimpiada Tehnică la matematică, desenul artistic (30 martie, ora 10.00), informatică, fizică, chimie (13 aprilie, ora 10.00), dar și concursul „Tânărul creator” (prezentarea lucrărilor: 16 februarie – 4 mai). Concursul este organizat în domeniile „Creativitate tehnică” (aparate, mecanisme, machete, scheme etc.) şi „Creativitate artistică: arhitectură, design, desen artistic, pictură, sculptură” (desene, schiţe, planşe, concepte etc.), învingătorii beneficiind de facilități speciale la înmatriculare.

Iar cei care vor să pătrundă de pe acum în tainele vieții de student al UTM sunt invitați la proiectul „Student pentru o zi”, în cadrul căruia, pe 29-30 martie, 12-13 și 19-20 aprilie, au posibilitatea să viziteze facultatea aleasă, să participe la cursuri, training-uri, ore de laborator, alături de studenți reali, beneficiind de servicii de cazare și masă în campusul universitar. Doritorii se pot înregistra aici.

Pe 19-20 aprilie vă așteaptă și o amplă expoziție cu denumirea sugestivă „Creația deschide Universul”, în cadrul căreia sunt etalate lucrărilor studenților  în domeniile design interior, industrial, vestimentar, poligrafic, arhitectură, energetică, radioelectronică şi telecomunicaţii, construcţia de maşini, construcţii civile, mecanică, transporturi etc.

Membrii Comisiei de Admitere a UTM vă vor oferi cu drag răspuns la orice întrebări privind organizarea admiterii. Îi puteți contacta la tel. 078839049, 079100175, 079100174 sau pe adresa: str. Studenților, 9/8, corpul de studii nr. 6, bir. 220.

Alege să devii inginer! Alege UTM! Inginerii creează Viitorul!

(Visited 90 times, 1 visits today)