Mândri să anunțăm că Universitatea Tehnică a Moldovei este printre partenerii celui mai tehnologizat eveniment – Innovatic Fest/Roboshow.

Vă invităm cu drag, din 1 martie până în 12 mai 2019, la Muzeul Național de Istorie, ude veți putea  interacționa cu tot ce înseamnă tehnologie, descoperi calitățile uimitoare ale roboților, experiențe inedite în zonele VR (un mediu artificial, creat cu ajutorul computerului). Prin intermediul unor căşti/ochelari VR şi al unui controller, vă veți putea „teleporta” într-o nouă lume, în care veți explora, juca sau trăi senzaţii noi) și AR (la prima vedere seamănă cu realitatea virtuală, care şi ea poate fi folosită prin intermediul dispozitivelor mobile, dar în esenţă sunt două tehnologii şi experienţe complet diferite. Realitatea virtuală necesită „scufundarea” într-un mediu virtual fără a mai păstra contactul senzorial cu lumea reală din jurul tău. În schimb, realitatea augmentată suprapune obiecte 3D peste lumea reală pentru a crea senzaţia că se afla chiar în faţa ta, păstrând legătură cu lumea fizică), și trăiești emoții de neuitat.

Aici vă veți delecta cu recitaluri de poezie ale robotului Tespian și avânta în dans împreună cu roboții dansatori pe ritmurile piesei „Constantine-Constantine”. Veți fi uimiți cu câtă ușurință păianjenii roboți depășesc obstacole și veți rămâne fermecați pe viață de vedeta expoziției de inovații din Las Vegas 2019 – cățelul Aibo!

Vă așteaptă peste 30 de roboți și zone interactive VR-uri cum n-ați mai văzut până acum și… INCREDIBIL! – toate parfumate cu aroma unei cafele servite de CoffeeBot!

INNOVATIC FEST se desfășoară pe o suprafață de 1 200 de metri pătrați și are mai multe zone interactive.

(Visited 20 times, 1 visits today)