- UTM - https://utm.md -

Faimosul bucătar Alain Leloup a gătit împreună cu studenții FTA

Studenții francofoni din cadrul DAN – Departamentul Alimentație și Nutriție [1] au realizat o fascinantă călătorie gastronomică în bucătăria franceză! 

Ghidați de către Alain Leloup cu o experiență de peste 45 de ani, bucătar-șef în prestigiosul restaurant Places cote d’Azur de la Nice, proprietar al unui restaurant pe coasta mediteraneană din Franța, studenții Filierei Francofone Technologies Alimentaire au avut un frumos prilej de a exersa bucate ce reprezintă faimoasa bucătărie franceză: Suprêmes de volaille au Gorgonzola și Cuisses de poulets en Meurette (au vin rouge), fiind extrem de recunoscători Proiectului de Competitivitate al USAID Moldova [2] și Embassy of Sweden in Chisinau [3] pentru frumoasa oportunitate de a cunoște veritabilă artă culinară – gastronomia franceză!

În cadrul vizitei în Republica Moldova, faimosul bucătar francez Alain Leloup, însoțit de către Brigitte Leloup, vicepreședinta Asociației de Sommelieri Europeni, au avut o întâlnire cu finanțatorii proiectului – USAID Moldova [4] și Ambasada Suediei în Moldova, dar și partenerii de la Wine of Moldova [5].

 

(Visited 34 times, 1 visits today)