Faimosul bucătar Alain Leloup a gătit împreună cu studenții FTA

Studenții francofoni din cadrul DAN – Departamentul Alimentație și Nutriție au realizat o fascinantă călătorie gastronomică în bucătăria franceză! 

Ghidați de către Alain Leloup cu o experiență de peste 45 de ani, bucătar-șef în prestigiosul restaurant Places cote d’Azur de la Nice, proprietar al unui restaurant pe coasta mediteraneană din Franța, studenții Filierei Francofone Technologies Alimentaire au avut un frumos prilej de a exersa bucate ce reprezintă faimoasa bucătărie franceză: Suprêmes de volaille au Gorgonzola și Cuisses de poulets en Meurette (au vin rouge), fiind extrem de recunoscători Proiectului de Competitivitate al USAID Moldova și Embassy of Sweden in Chisinau pentru frumoasa oportunitate de a cunoște veritabilă artă culinară – gastronomia franceză!

În cadrul vizitei în Republica Moldova, faimosul bucătar francez Alain Leloup, însoțit de către Brigitte Leloup, vicepreședinta Asociației de Sommelieri Europeni, au avut o întâlnire cu finanțatorii proiectului – USAID Moldova și Ambasada Suediei în Moldova, dar și partenerii de la Wine of Moldova.