Examenele de Bacalaureat se apropie cu pași grăbiți, iar Universitatea Tehnică a Moldovei oferă și în acest an elevilor clasei a XII-a cursuri de pregătire pentru Bac. Pot participa atât elevi de la profil real, cât și de la cel umanistic. Cursurile sunt absolut gratuite, iar elevii nu au nicio obligație contractuală.

În cadrul emisiunii „Sputnik Matinal”, prorectorul Universității Tehnice a Moldovei, Dinu Țurcanu, a oferit mai multe detalii cu privire la programul de pregătire pentru examenele de Bacalaureat organizat de UTM.

Cursurile se desfășoară în perioada 16.02.2019 – 25.05.2019, în fiecare sâmbătă, în blocurile de studii ale UTM. Elevii pot parcurge planul de studiu și subiectele pentru următoarele discipline de studiu: matematică, informatică, fizică și desen. În acest an s-au înregistrat deja peste 500 de elevi, marea majoritate fiind din zonele rurale.

„În primul rând, elevii economisesc bani pentru participarea la aceste prelegeri suplimentare. Totodată, ei iau cunoștință de campusul universității și îi implicăm în evenimentul „Student pentru o zi”, unde elevii urmează să vadă cum e să fii student la UTM, cum este viața în căminele studențești și comunică cu alți studenți”, a menționat prorectorul Dinu Țurcanu.

Programul de pregătire pentru examenele de Bacalaureat se înscrie în cadrul acțiunilor organizate de UTM pentru a crește reușita absolvenților de liceu.

 

(Visited 36 times, 1 visits today)