Peste 130 de elevi ai claselor absolvente ale liceelor din zona Coșnița-Dubăsari și-au dorit să stabilească un prim tête-à-tête cu profesorii și studenții UTM, care au venit să le vorbească despre unica instituție de învățământ superior cu profil ingineresc din RM – Universitatea Tehnică a Moldovei.

Mulți dintre ei visând să-și continue după liceu studiile la această prestigioasă instituție, au fost flatați să afle că și UTM poate veni la ei și să le aducă tehnologia pe palmă, pe care o pot atinge, cu care pot dialoga și pe care, încântați, o vor urma, cu siguranță.

Dialogul cu tehnologia a fost unul aievea, pe bune. Au avut grijă să-l stabilească studenții anului III ai Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică – Valeria Ungureanu și Stanislav Sanduța, „însoțiți” de robotul Frank, pe care tot ei „îl învață” să vorbească, să danseze, să facă acrobații și să imite multe alte lucruri pe care le face omul. Câți ochi fericiți poate face un robot!

„UTM e unica mea opțiune pentru a-mi continua studiile după absolvirea liceului!”; „Roboții sunt pasiunea mea și nu văd altă posibilitate unde aș putea să învăț să-i construiesc, decât UTM!”; „Am auzit că la UTM poți învăța să inventezi orice-ți dorești, așa că alegerea mea e clară – doar UTM!”, exclamau aproape la unison elevii, răspunzând la întrebarea unde ar dori să-și continue studiile după absolvirea liceului.

Pornit din visul de a învăța să făurească ceva ce până la ei rar cine a făcut-o, entuziasmul elevilor a făcut mare cinste atât studenților, cât și reprezentanților UTM care îi însoțeau:  Radu Melnic, directorul Centrului Universitar de Informare și Ghidare în Carieră, și Natalia Șestenco, șef secție în cadrul aceluiași Centru. Oaspeții le-au vorbit elevilor despre oferta de studii a UTM: facultăți, specialități, posibilități de studii, stagii în țară și mobilități peste hotare etc.  Iar la final, le-au mulțumit gazdelor – Larisei Braducea, șef Direcție învățământ general Dubăsari, și Mariei Jimbei, vicepreședinta raionului Dubăsari, pentru organizarea acestei întâlniri, dar mai ales pentru acești copii minunați, pe care îi așteptăm cu brațele deschise la UTM.