Peste 300 de elevi ai claselor liceale din diferite localități ale republicii au răspuns prompt inițiativei UTM, care de mai mulți ani organizează cursuri gratuite de pregătire pentru examenele de Bacalaureat.

Sâmbătă, 16 februarie, în acest scop la dispoziția lor au fost puse aulele din blocurile din campusul academic Râșcani al UTM. În blocul nr. 3, Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică (str. Studenţilor, 9/7) au demarat cursurile pregătitoare la informatică și fizică. Blocul nr. 5, Facultatea Tehnologia Alimentelor (str. Studenţilor, 9/9) a găzduit primele ore de pregătire la matematică. Iar blocul de studii nr. 6, Facultatea Inginerie Mecanică, Industrială și Transporturi (str. Studenţilor, 9/8) și-a deschis ușile pentru elevii care au solicitat o pregătire temeinică la desenul artistic.

Primii aspiranți la cursuri reprezintă o paletă geografică destul de variată: Costești-Ialoveni, Cojușna-Strășeni, Mereni-Anenii Noi, Sipoteni-Călărași, Corjeuți-Briceni și nemijlocit centrele raionale Călărași, Strășeni, Căușeni, Hâncești, dar și localitățile din imediata apropiere a Chișinăului: Stăuceni, Sângera, Durlești.

Pasiunea, satisfacția și entuziasmul care li se citea în ochi aveau să exprime încrederea acestor tineri că au făcut alegerea corectă.

„Alegerea de a se pregăti de BAC anume la UTM este expresia unei mari încrederi din partea lor, dar și a responsabilității ce ne revine nouă ca instituție. Aceste cursuri le deschid calea spre facultatea și implicit domeniul profesional spre care aspiră”, a declarat entuziasmat la rândul său Radu Melnic, directorul Centrului Universitar de Informare și Ghidare în Carieră, unul din inițiatorii și animatorii cursurilor pregătitoare la UTM. D-sa a subliniat deschiderea acestor tineri pentru tehnologii, un exemplu concludent fiind chiar înscrierea online la cursuri. Până la ora actuală link-ul de înscriere https://utm.md/admiterea/bac2019/ a fost accesat de peste 400 de ori, iar procesul înscrierilor e în continuă creștere.

Așadar, acesta este doar un prim val al doritorilor care aspiră să susțină cu succes examenele de BAC. Suntem mândri că au ales în acest scop anume UTM, instituția despre care știu de la colegi, frați și părinți că încurajează tinerii să descopere lumea fascinantă a științei, tehnologiei și inovației.

Programul de pregătire pentru examenele de Bacalaureat se înscrie în cadrul acțiunilor organizate de UTM pentru a crește reușita absolvenților de liceu. Prin dedicația și profesionalismul profesorilor săi, UTM dorește să contribuie la obținerea unor rezultate notabile de către absolvenții din țară, dar și să motiveze elevii din clasele gimnaziale să studieze și să îndrăgească obiectele STEM.