- UTM - https://utm.md -

O lecție de programare în electronică la MicroLab

Grupa academică MN-171 din cadrul Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică a avut oportunitatea, dar și deosebita plăcere de a  audia un curs universitar în cadrul Cubului ingineresc Micro Lab [1]

Este vorba de cursul „Programare în electronică”, în cadrul căruia studenții au făcut  primii pași în interacțiunea dintre electronică și programare, alături de titularul cursului, lectorul universitar Andrei Bragarenco, care este și fondatorul MicroLab.

Astfel, studenții au avut posibilitatea de a implementa în practică cunoștințele teoretice obținute, beneficiind în acest scop de toate utilajele necesare, aflate în dotarea clubului MicroLab.

Clubul Ingineresc MicroLab este un „meeting point” pentru persoanele interesate de tehnologiile IT, Internet of Things, Smart Home appliances, Robotică, dar, mai ales, de dezvoltarea profesională în domeniul Sistemelor Embedded. Aici ei își dau întâlnire și lucrează împreună asupra unor proiecte personale sau propuse de club. Grație suportului oferit de Proiectul de Competitivitate, finanțat de USAID Moldova [2] și Embassy of Sweden in Chisinau [3], clubul a fost asigurat cu echipamente moderne, performante, transformându-se în timp într-o comunitate în care ideile devin realitate.