V-ați gândit vreodată că rachetele moderne sunt ineficiente? Sunteți la curent cu noutățile în domeniul ingineriei spațiale? Ce motor considerați că este mai bun pentru călătoria în spațiu – Tradițional sau Ion Thruster? Dacă găsiți timp să răspundeți la aceste întrebări, veți da dovadă nu doar de cunoștințe sau interes pentru domeniul respectiv, dar și veți susține cea mai tare echipă care participă la competiția de robotică FIRST LEGO League Moldova, care în acest an are tema „Into Orbit” – „În orbită”. Și demarează chiar mâine!

Iar cea mai tare echipă, precum v-am spus, este „RoboRangers” și e „cea mai, cea mai” nu doar pentru că e a noastră – am mai scris despre succesele sale, obținute și datorită celui mai tare antrenor – Florin Cazac, care este și lector universitar la Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică, UTM. Pentru competiția care începe deja mâine, echipa a creat prototipul unui Ion Thruster – un conductor de ioni sau transmisie ionică utilizată pentru propulsia navei spațiale – o nouă metoda de a călători în spațiu, de 3 ori mai eficientă decât rachetele cu combustibil. Băieții spun că prototipul pe  care l-au elaborat – „Ion Thruster” (scară mică) creează propulsie și poate la scara mare să împingă o rachetă în spațiu, chiar și acolo unde nu sunt forțe ca gravitația, forța de frecare etc.

Pentru a-și promova produsul și a-l perfecționa în scurtul timp ce a mai rămas până la concurs, băieții îi invită pe toți doritorii să răspundă la întrebările sondajului pe care l-au elaborat în acest scop. De exemplu, „Cât de inovativ considerați prototipul nostru?” sau, direct: „V-am fi foarte recunoscători dacă ne-ați oferi niște sugestii pentru a ne îmbunătăți proiectul” – https://goo.gl/forms/7aud64fgIOIJlaAq2

FIRST LEGO League Moldova este ediția locală a celei mai importante competiții internaționale în domeniul tehnologiei și roboticii pentru copii cu vârsta între 9 și 16 ani. Cu 62 de echipe din toată țara și peste 600 participanți, FIRST LEGO League Moldova 2019 va fi cea mai mare competiție în domeniul roboticii organizată vreodată în țara noastră. Atenție! Sezonul acesta, în premieră în Republica Moldova, competiția va include două semifinale (I – 16 februarie și II – 17 februarie) și Finala Mare (16 martie). Evenimentele se vor desfășura în incinta Tekwill (str. Studentilor 9/11).

Mult succes, FIRST LEGO League Moldova!

Victorie, „RoboRangers”!

https://www.facebook.com/roborangersmd/videos/1032535203601218/

https://www.facebook.com/roborangersmd/videos/2110574095899970/