În perioada 14-15 februarie 2019, Universitatea Tehnică a Moldovei găzduiește atelierul interdisciplinar cu participare internațională (profesori și studente de la Seoul Women’s University) cu genericul „Învățarea bazată pe proiecte”.

Evenimentul are loc în cadrul celui de-al 10-lea Cantonament Global – Austria și R. Moldova, inițiat de Universitatea din Seoul, Republica Coreea, și acoperă diferite domenii de interes, cum ar fi Comunicații, Securitate Informațională, Analiza Datelor, Blockchain, Software și Robotică, acestea regăsindu-se și constituind o parte importantă a programelor de studii de la Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică – FCIM.

Pe parcursul a două zile, studenții de la cele două universități vor prezenta proiecte elaborate în cadrul studiilor și își vor expune opiniile pe marginea acestora.

Amintim că din anul 2015 UTM implementează proiectul european PBLMD, în rezultatul căruia metoda de învățare bazată pe probleme a devenit definitorie pentru noul program de studiu „Ingineria Software”, iar anumite valențe ale metodei se regăsesc deja și în alte programe, inclusiv în cele de master. Oaspeții din Republica Coreea au fost interesați de această implementare, exprimându-și dorința de a ne vizita în cadrul turneului lor global.

Опубликовано Dinu Turcanu Четверг, 14 февраля 2019 г.

Опубликовано Dinu Turcanu Четверг, 14 февраля 2019 г.