Reuniunea reprezentanții instituțiilor membre ale AUF ECO

În februarie 11-12, Carolina Timco, şef serviciu relaţii internaţionale, UTM, a participat la Reuniunea reprezentanților departamentelor de relații internaționale ale instituțiilor membre ale AUF ECO, organizat de Agenţia universitară a Francofoniei în Europa centrală și de est (AUF ECO) și găzduit de către Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV) din București.

Au participat aproape o sută de reprezentanți ai departamentelor de relații internaționale ale instituțiilor membre AUF din regiune (90 de universități din 18 țări), în scopul transferului de expertiză, schimbului de bune practici, dar și pentru inventarierea nevoilor actuale ale universităților.

În deschiderea evenimentului a luat cuvântul președintele Agenției universitare a Francofoniei (AUF), Sorin Mihai Câmpeanu, rector al USAMV București și președinte al Consiliului Național al Rectorilor din România.

Reuniunea a reprezentat o bună ocazie pentru un dialog fructuos, schimb de idei și de experiență și transfer de bune practici privind internaționalizarea învățământului superior și adaptarea activă a educației universitare la cerințele pieței muncii. Pe parcursul celor două zile, a fost resimțită o puternică voință de cooperare intraregională și au fost stabilite contacte strânse între reprezentanții instituțiilor de învățământ superior și de cercetare, ce stau la baza unor viitoare parteneriate în domeniul formării, cercetării și mobilității științifice. Totodată, reprezentanții instituțiilor membre ale AUF ECO și-au exprimat nevoia de sprijin și de formare în domeniul managementului A fost și un excelent prilej pentru a consolida legăturile dintre universitățile membre din regiune și pentru a pune bazele unor colaborări viitoare.

(Visited 10 times, 1 visits today)