În perioada 6-7 februarie, cadrele didactice și studenții Facultății Textile și Poligrafie (FTP), împreună cu reprezentanți ai întreprinderilor autohtone, au participat în cadrul Centrului de Excelență și Accelerare în Design și Tehnologii ZIPhouse la cursul „How to Create a Commercial Collection with Galina Kravchenko”.

În cadrul seminarului Galina Kravchenko a prezentat un amplu material despre metodele și tehnicile de creare a colecțiilor comerciale, cu accent pe tendințele din domeniul faschion, matricele sortimentale și instrumentele eficiente de elaborare a colecțiilor industiale.

Conținutul teoretic prezentat, fundamentat prin exemple concrete, va fi foarte util pentru dezvolarea și actualizarea curriculelor disciplinelor de specialitate pentru studenții programelor de studii TDCT și DV, ceea ce va contribui la creșterea competitivității absolvenților specialității și inserția mai ușoară a acestora pe piața muncii.

Galina Kravchenko este directorul Departamentului „Assortiment” și conduce reprezentața FCG / FASHIONSNOOPS. S-a specializat în dezvoltarea colecțiilor comerciale de îmbrăcăminte și încălțăminte. A implementat în practica companiilor din Rusia experiența internațională fashion product development. Este autoarea unei serii de cursuri privind managementul sortimentului și tendințelor modei. A publicat numeroase articole în Shoes Report, PROfashion, FashionUnited, Life & Market etc.

Cursul a fost oferit în cadrul proiectului „Eastern Partnership: Ready to Trade – an EU4Business initiative”, cu suportul Proiectului de competitivitate USAID Moldova și a Guvernului Suediei.