Un master-class de nota 10, oferit de către reprezentanții companiei „Decorshop” SRL, a trezit interesul studenților de la specialitatea „Design interior” din cadrul Facultății Urbanism și Arhitectură față de tencuielile moderne.  

Sala de expoziții nou renovată de la FUA s-a transformat pe durata acestui master-class într-un templu consacrat decorării. Este o nouă abordare, cu un vădit accent practic, pe care profesorii – conf. univ., dr. Oleg Cazac și lect. univ. Elena Zagaevschi și-au propus să o aducă în predarea disciplinei „Tehnologii de finisări”.

Acest prim atelier a  fost unul demonstrativ, în cadrul căruia directorul companiei „Decorshop”, Pavel Babin, a făcut o excelentă prezentare pe tema „Tehnologii de finisări moderne” pentru studenții grupelor S-151, S-161, DIN-181, anul 2.

Au impresionat cu intervenții captivante și alți doi reprezentanți ai aceleiași companii – maestrul decorator Alexandru Iovu și managerul pentru vânzări Alla Vladova. Iar Dario Spinello, proprietar și director marketing al companiei siciliene SPIVER, a reușit să creeze o sinergie foarte puternică cu studenții din sală, oferind o imagine exhaustivă a viziunii companiei sale în materie de decorațiuni.

Acțiunea este prima din seria la care urmează să adere mai multe firme din domeniu, interesate să atragă atenția viitorilor specialiști asupra tendințelor moderne în decorările de interior. Acest interes va fi extrem de binevenit dacă e să ținem cont de faptul că următoarele ateliere vor include deja și aspecte practice, cu implicarea nemijlocită a studenților.