Vitalie Bulgarov, absolvent al Universității Tehnice a Moldovei, originar din Cahul, acum un deceniu a emigrat în SUA, unde a devenit celebru pentru crearea efectelor și desenelor robotizate ale celor mai faimoase filme de la Hollywood.

După absolvirea UTM, și-a început cariera la Moscova în cadrul unui proiect de jocuri video, transmite Newspack.ro. Peste câțiva ani a ales să emigreze în Statele Unite, unde și-a început cariera de succes mai întâi în jocurile de animație, apoi și în industria de design. A devenit cunoscut pentru animarea filmelor „Ghost in the Shell”, „Terminator: Genisys, World of Warcraft”, jocurile „Starcraft II”, „Diablo III”.

A creat desene robotizate pentru LucasFilm (ILM), Dreamworks, Paramount, Lightstorm Entertainment, Transformers: Age of Extinction, RoboCop (2014) și viitoarea Alita: Battle Angel (2018). A fost consultant și a lucrat pentru marile companii Boston Dynamics, Panasonic, Microsoft, precum și în proiectele militare americane. A proiectat robotică și a lucrat designer-șef pentru „Hankook Mirae”, o companie sud-coreeană, care se află în spatele primului costum robotic mondial cu o înălțime de patru metri. A fost unul dintre primii designeri de concept care a folosit 3D ca un instrument primar de lucru, în timp ce o mulțime de artiști tradiționali încă lucrau în format 2D, fapt care l-a avantajat la redarea peisajelor, de la un câmp cu flori, până la munți ș.a. într-un mod cât mai realist.

Actualmente lucrează la crearea unui robot de ultimă generație din Tehnologia Hankook Mirae și a unei proiecții de jocuri animate.

Susține că în meseria sa este nevoie de multă răbdare și pedantism: „În funcție de proiect, variază de la câteva săptămâni până la un an. De exemplu, la filmul „Ghost in the Shell”, având un rol principal de designer, am lucrat timp de aproximativ 8 luni și am ajuns să produc peste 400 de imagini, atât în procesul de pre-producere, cât și post-producere. În prezent am decis să fac o mică pauză pentru proiectele de film și mă concentrez doar pe două aspecte: robotica din lumea reală și propriul proiect de jocuri video.”

Se crede un norocos, dar nu neagă că pentru a realiza un scop este necesar de depus mult efort: „Trebuie să știi să impresionezi când un potențial client caută un artist cu capacitățile mele și să înțelegi că fac tot atâtea eforturi personale, cum le-aș face în proiectele comerciale și întotdeauna îmi dau toată silința să ridic calitatea muncii mele. Astfel, potențialii clienți își creează o imagine ca fiind un profesionist nebun, care „trăiește și respiră” profesia dedicându-i-se într-un mod fanatic.De asemenea, trebuie să ai și un pic de noroc, la momentul potrivit, așa cum avut de când am început să lucrez în această industrie. Nu în ultimul rând, am avut norocul să întâlnesc o mulțime de oameni extrem de talentați de-a lungul drumului, care au fost destul de drăguți pentru a mă ajuta să cresc atât ca artist, cât și profesionist.”