Alimente analizate fizico-chimic în laborator

Pentru studenții gr. TPA-161, a. III, Departamentul Tehnologia Produselor Alimentare, Facultatea Tehnologia Alimentelor finalul de săptăpmână  s-a dovedit a fi foarte eficient și productiv.

Au făcut față cu brio lucrării de laborator la disciplina „Controlul fizico-chimic al alimentelor şi ambalajelor”, desfășurată la Centrul tehnico-științific de implementare a tehnologiilor avansate ETALON. Un moment oportun pentru ei a fost conştientizarea faptului că analiza fizico-chimică este o etapă importantă în controlul fabricării de produse alimentare pentru asigurarea calității şi identității de marcă. Și-au format abilități de stabilire a metodelor de analiză a produselor alimentare, în conformitate cu prevederile legislației în vigoare. Iar la finalul orelor au avut parte de o surpriză – întrevederea cu  Serafim Ceban, unul dintre cei mai buni absolvenți FTA-TPA, care i-a informat despre noutățile utilizării culturilor starter la fabricarea produselor lactate fermentate, cum ar fi chefirul.

Este nu doar un important studiu de laborator, dar și o experiență utilă pentru viața de zi cu zi.