Nina IAMŞICOVA – regina arhitecturii la Gala Premiului DAS

Arhitectura şi designul din Republica Moldova au fost celebrate în cadrul celei de-a V-a ediţii a Galei Premiului DAS.

Prestigiosul concurs naţional de arhitectură şi-a premiat laureaţii, între care și Nina IAMŞICOVA, lector universitar la Departamentul Arhitectură din cadrul Facultății Urbanism și Arhitectură, UTM, nominalizată la compartimentul proiectare și arhitectură – pentru aportul creativ la dezvoltarea arhitecturii din Republica Moldova.

Regina Arhitecturii, așa cum este considerată distinsa profesoară în sânul Departamentului Arhitectură, FUA îşi va sărbători în acest an cea de-a 80-a aniversare. În semn de înaltă prețuire și profundă recunoștință a rolului remarcabil al domniei sale în formarea arhitecților în perioada 1975-2019, Departamentul Arhitectură a decis să declare anul 2019 drept Anul NINA CONSTANTINOVNA IAMŞICOVA, care va cuprinde un vast program de acțiuni apropiate inimii și talentului omagiatei.

Sincere felicitări, distinsă Doamnă NINA IAMŞICOVA ­– profesoară DA, FUA, UTM!

Premiul DAS este considerat cea mai prestigioasă distincție națională în domeniul arhitecturii şi designului, unde sunt premiate cele mai originale proiecte autohtone de arhitectură şi design. Lucrările participante sunt apreciate de un juriu profesionist, provenit de la birouri mari de arhitectură şi studiouri de design din întreaga lume. Această ediție a fost jurizată de Lukasz Platkowski – Gensler, Patrik Pedó şi Jury Anton Pobitzer – monovolume architecture+design, Olle Lundberg – Lundberg Design, Filippo Lodi – UNStudio, Khaled ElAshry – Foster + Partners.

[av_gallery ids=’48947,48948,48949,48950,48951,48952′ style=’big_thumb’ preview_size=’featured_large’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’featured_large’ columns=’3′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ av_uid=’av-q3y2hd’ custom_class=” admin_preview_bg=”]

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU