- UTM - https://utm.md -

Cultivăm respectul pentru lege în rândul tinerilor

Conf. univ., dr. Ina Bostan, avocat, și lect. univ., drd. Oleg Tănase, avocat –colaboratori ai Departamentului Drept din cadrul Facultății  Construcţii, Geodezie și Cadastru, UTM, alături de alți peste 50 de specialiști în drept, au participat în perioada 30-31 ianuarie la un curs de inițiere și formare în predarea nonformală a educației juridice elevilor și promovarea culturii legalității în mediul tinerilor din Republica Moldova.

Cursurile au fost organizate cu susținerea Asociației VeDem Just – Voci pentru Democrație și Justiție din România (președinte: Lucian Checeriță ). Formator: judecător Cristi Danileț, coordonator al proiectului național: Eduiuris din România.

Acțiunea în cauză este parte a proiectului „Educație Juridică: cum cultivăm respectul pentru lege în rândul tinerei generații?”, desfășurat de CIMP – Centrul de Inovare și Politici din Moldova (experți: Ludmila Stuparu și Veronica Midari), în parteneriat cu Asociația VeDem Just și Centrul de Resurse Juridice din Moldova (expert: Nadejda Hriptievschi), cu susținerea  Centrului pentru Instruirea Avocaților din cadrul Uniunii Avocaților din Republica Moldova (director: Vioroca Grecu)și Ambasadei Olandei.

În aprilie proiectul va continua la Chișinău cu alte activități privind asigurarea funcționalității Rețelei Naționale pentru Educație Juridică, lansarea site-ului de resurse utile, distribuirea ghidului de educație juridică, lecții demonstrative.