Pe parcursul unui an de studii vor fi organizate trei sesiuni de susținere a examenelor de bacalaureat, și nu două cum a fost până în prezent.

Adoptarea și publicarea legii respective, astăzi, în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, deschide mai multe oportunități pentru accederea tinerilor la studii superioare de licență, dat fiind că diploma de BAC reprezintă actul fără de care nu este posibilă admiterea la studii universitare.

Astfel, candidații care nu vor promova unele probe în urma celor două sesiuni de examinare ordinare, vor putea susține examenul de bacalaureat încă o dată, achitând o taxă de examen, a cărei mărime urmează a fi stabilită de guvern.

Menționăm, în context, că UTM organizează pentru elevii claselor absolvente din licee, colegii consultații și cursuri pregătitoare gratuite la matematică, informatică, desenul artistic – recapitulări, generalizări, pregătire pentru examenele de BAC.

Totodată, desfășurarea olimpiadei la matematică, informatică, fizică, chimie și desen artistic, a concursurilor de creație, expoziției „Creația deschide Universul”, proiectului „Student pentru o zi” și Ziua Ușilor Deschise la UTM fac parte din suita activităților organizate de Comisia de admitere și Centrul  Universitar de Informare şi Ghidare în Carieră ale UTM privind promovarea imaginii Universității în mediul educaţional preuniversitar, acordarea asistentei informaționale pentru orientarea profesională a potenţialilor studenţi ai UTM.

(Visited 18 times, 1 visits today)