Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Mihai JANU despre Erasmus+

Mihai JANU, student al Facultății Textile și Poligrafie, are un îndemn pentru colegii săi de universitate: „Aplicați la proiecte de mobilitate Erasmus+ și de voluntariat, vă vor dezvolta negreșit potențialul!” și speră că povestea sa va avea puterea de convingere necesară pentru a ajunge la inimile multora.

– Bună! Mă numesc Mihai Janu, sunt student la UTM, anul III, Facultatea Textile și Poligrafie, specialitatea „Design vestimentar industrial”. În vara anului 2018 am aplicat la proiectul Erasmus + ,,Fostering Youth Entrepreneurship throuth Handicrafts” prin intermediul organizației ADVIT Moldova. Proiectul s-a desfășurat la Tsaghkadzor, Armenia, în perioada 15.11.2018- 26.11.2018, o regiune montană cu priveliști care îți lasă amintiri pe-o viață. La acest proiect au participat 8 țări: Armenia – țara-gazdă, Georgia, România, Moldova, Norvegia, Letonia, Polonia, Ucraina.

Antreprenoriatul social și educația non-formală au fost unele dintre cele mai importante instrumente de lucru ale acestui proiect, prin intermediul diverselor workshop-uri: Business Stimulation, Local Realities, Vitrail Glass Painting, Photoshooting making off. Sesiunile de curs au fost aplicate în practică prin diferite articole, proiecte de grup etc. Am învățat cum să construim un business-plan, politica de promovare a unui produs, actualitatea și necesitățile în domeniul antreprenoriatului. De asemenea, am acumulat competențe în diferite tehnici artistice precum: decupaj, măști decorative, vitralii, flori decorative, sesiuni foto-video etc.

Programul a fost bine structurat și am reuși să vizităm multe locuri frumoase din Armenia. Spre exemplu, capitala Yerevan, templul Garni și regiunile montane din Armenia, activitate pe care o ador enorm, adică hiking-ul.

În urma acestui proiect m-am ales cu prima și una dintre cele mai frumoase experiențe Erasmus+, cu amintiri despre locurile pitorești ale Armeniei, cu prieteni și oameni cu suflet mare și, desigur, cel mai important, cu abilități și cunoștințe pe care aș putea să le aplic aici, acasă, în Moldova.

Ne-am propus ca în scurt timp să organizăm diferite workshop-uri și trening-uri care ar stimula leadership-ul și antreprenoriatul în mediul tinerilor.

Aduc sincere mulțumiri organizației ADVIT, Erasmus + program și echipei cu care am reprezentat țara: Sanda GULEA, Ana NOROC, Irina POPESCU și Ștefan CREȚU, alături de care am perseverat, având doar de câștigat.

2 Mihai JANU

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI