A devenit o tradiție ca sărbătorile de iarnă să fie întâlnite de tinerii informaticieni cu un concurs de programare tematic – „The Game of Code”. Marcând sfârșitul anului calendaristic, concursul reunește tinerii talentați în diverse ipostase: participanți, organizatori și autori de probleme.

În acest an concursul a fost organizat de Universitatea Tehnică a Moldovei și Clubul de Informatică al Liceului „Orizont”. La concurs au participat circa cincizeci de concurenți din liceele din Chișinău și raioanele Republicii Moldova. În premieră, la ediția curentă au fost admiși în concurs și studenții anului I a universităților din țară.

Patru ore de concurs, șase probleme cu diferit nivel de complexitate, reunite de tematica serialului „Urzeala Tronurilor”, un juriu format din premianți ai concursurilor internaționale – toate acestea au constituit o adevărată provocare pentru participanți și organizatori.

Au fost desemnați șaptesprezece învingători ai concursului, elevi ai liceelor „Ion Creangă”, „Mircea Eliade”, „Orizont”, „Aristotel” (Chișinău), „Mihai Eminescu” (Drochia), dar și studenții UTM: Gaponcic Diana, Rînja Viorel, Cotelnic Ecaterina.

Efortul concurenților a fost susținut de companiile Orange și RSD (Reliable Solutions Distributer), care au venit cu cadouri pentru toți participanții și premii speciale pentru învingători.

Infrastructura și logistica concursului au fost asigurate de Departamentul Ingineria Software și Automatică a Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică, iar deliciosul desert oriental la final de concurs – de către administrația Liceului „Orizont”, filiala Durlești.

(Visited 26 times, 1 visits today)