Știați că ar putea să existe și orașe pe verticală? Fie că sunt așa zămislite, proiectate, construite sau doar astfel desenate, privite, percepute. Imaginația contează! Dar, neapărat, și soluția ingenioasă, inovatoare de la care pornesc și prind viață asemenea proiecte.  

Studenții din anul V, gr. AR-141 și ARH-142, Departamentul Arhitectură, Facultatea Urbanism și Arhitectură și-au propus să-și exprime viziunile originale, non-conformiste în materie de urbe altcum. Ideea lor a fost susținută de către profesorii Sorina-Nicoleta GRATI, Roman ZUBCO, Irina STUDZINSCHI și astfel s-a ajuns la vernisarea unei expoziții de desene cu genericul „Vertical city” – „Orașe pe verticală”.

Și pentru că de la idee la concept poate fi doar un singur pas, cine știe, orașele noastre s-ar putea schimba la față și, astfel, ar soluționa problema spațiului, extrem de acută în unele țări/regiuni, sau pur și simplu ar satisface pasiunea unora pentru înălțime, pentru viața de sub nori. Deocamdată ne putem delecta în acest sens savurând lucrările etalate la FUA.

Îndrăzniți să le priviți cu inima și să le treceți prin propria imaginație!

 

(Visited 3 times, 1 visits today)