Studenții din anii III-IV, care urmează programele studii „Geodezie, topografie și cartografie”, „Evaluarea Imobilului” și „Drept patrimonial”, Facultatea Construcții, Geodezie și Cadastru (FCGC), au avut ocazia de a audia o prelegere interesantă pe tema „Cadastrul din Republica Moldova, anii 2019-2023”, ținută de  către Angela MATCOV, șef Departament Cadastru, Agenția Servicii Publice.

Însoțită de colegul său, Vitalie ANTOCIUC,  Angela MATCOV a asigurat studenții că, odată cu finalizarea studiilor de licență, vor putea fi angajați în  cadrul companiilor private și de stat din domeniului cadastrului, care la ora actuală duc lipsă de circa 120 de specialiști. Oaspeții au expus perspective frumoase și pentru următorii 5 ani: absolvenții programelor de studii respective vor putea fi angajați să execute lucrări de înregistrare primară masivă a bunurilor imobile, lucrări de evaluare a bunurilor imobile dar și de actualizare a legislației cadastrale pentru juriștii – domenii în care sunt solicitați în special absolvenți ai UTM.

Perspective frumoase se deschid și pentru studenții de la anul III, care au fost asigurați cu o gamă largă de stagii de practică de specialitate în cadrul Departamentului Cadastru, Serviciilor teritoriale cadastrale, Agenției Servicii Publice.

Totodată, dna Angela MATCOV a promis că va susține plenar efortul  administrației FCGC în dezvoltarea laboratoarelor de specialitate cu echipamente topo-geodezice.

(Visited 24 times, 1 visits today)