De sărbători, păpușile și-au dorit să facă o plimbare, să iasă  din teatru și să defileze în luminile licuricilor, iar studenții UTM au creat un podium și le-au întins covorul roșu. Este un proiect în care studenții, alături de profesori, au îmbinat în mod fericit știința și joaca.

În acest an, Târgul „Acasă de Crăciun” a debutat cu o surpriză de zile mari – PARADA PĂPUȘILOR, un proiect în care studenții și profesorii UTM și-au zis că, de sărbători, păpușile și-ar dori o plimbare și le-au creat un podium, le-au întins și un covor roșu, pe care să iasă din teatru și să defileze în lumina licuricilor.

Ideea creativă a UTM-iștilor a debordat de magie și s-a îngemănat în mod fericit cu feeria sărbătorilor de iarnă și spiritul inegalabil al Crăciunului. E un prim prilej pentru tradiționala urare: „CRĂCIUN FERICIT, dragi UTM-iști!”

La inaugurarea Târgului de Crăciun din inima capitalei, Parada Păpuşilor a fost vizitată de Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel FILIP, şi membrii Cabinetului de miniştri, între care ministrul Educației, Culturii şi Cercetării, Monica BABUC, cărora le-au fost alături directorul Palatului Național „Nicolae Sulac”, artiști de la  Teatrul Republican de Păpuşi „Licurici”, și, bineînțeles, o echipă extinsă a UTM – rectorul Viorel BOSTAN fiind însoțit de prorectorul Dinu ȚURCANU, prof. Valeriu PODBORSCHI, Mihai STAMATI, Veaceslav GULCO, director uzina „Etalon”, şi mulți alții.

Опубликовано Dinu Turcanu Суббота, 15 декабря 2018 г.