De sărbători, păpușile și-au dorit să facă o plimbare, să iasă  din teatru și să defileze în luminile licuricilor, iar studenții UTM au creat un podium și le-au întins covorul roșu. Este un proiect în care studenții, alături de profesori, au îmbinat în mod fericit știința și joaca.

În acest an, Târgul „Acasă de Crăciun” a debutat cu o surpriză de zile mari – PARADA PĂPUȘILOR, un proiect în care studenții și profesorii UTM și-au zis că, de sărbători, păpușile și-ar dori o plimbare și le-au creat un podium, le-au întins și un covor roșu, pe care să iasă din teatru și să defileze în lumina licuricilor.

Ideea creativă a UTM-iștilor a debordat de magie și s-a îngemănat în mod fericit cu feeria sărbătorilor de iarnă și spiritul inegalabil al Crăciunului. E un prim prilej pentru tradiționala urare: „CRĂCIUN FERICIT, dragi UTM-iști!”

La inaugurarea Târgului de Crăciun din inima capitalei, Parada Păpuşilor a fost vizitată de Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel FILIP, şi membrii Cabinetului de miniştri, între care ministrul Educației, Culturii şi Cercetării, Monica BABUC, cărora le-au fost alături directorul Palatului Național „Nicolae Sulac”, artiști de la  Teatrul Republican de Păpuşi „Licurici”, și, bineînțeles, o echipă extinsă a UTM – rectorul Viorel BOSTAN fiind însoțit de prorectorul Dinu ȚURCANU, prof. Valeriu PODBORSCHI, Mihai STAMATI, Veaceslav GULCO, director uzina „Etalon”, şi mulți alții.

Опубликовано Dinu Turcanu Суббота, 15 декабря 2018 г.

 

(Visited 12 times, 1 visits today)