Astăzi, 15 decembrie 2018, BEST Chișinău în parteneriat cu Cluster of Interactive systems, Robotics, Control Engineering Laboratories for empowering Education (CIRCLE) al Facultății de Calculatoare, Informatică și Microelectronică (FCIM), au dat startul celei mai ingenioase competiții TIC.

Evenimentul a trezit interesul a 89 de doritori în echipe sau individual, care s-au înscris în concursul de preselecție, pentru a elabora în baza unui set de aplicații standard un dispozitiv inteligent, racordat la mediu și cu conotație de Crăciun.

Participanții la concurs au fost salutați cordial  de Dinu ŢURCANU, prorector pentru informatizare, relația cu mediul socio-economic, imagine și comunicare, conf.univ., dr. Dumitru CIORBĂ, șef Departamentul Ingineria Software și Automatica al FCIM, Andrei PREAȘCĂ, vice-directorul comercial Orange și reprezentanții sponsorilor, și-au expus atitudinea  vizavi de eveniment, urându-le tuturor participanților spirit inovativ în aplicarea cunoștințelor acumulate la facultate.

Pe parcurs, timp de 24 de ore, cele 10 echipe admise în competiție, asistate de mentori ingenioși, vor crea sisteme inteligente inedite, pe care le vor demonstra în fața juriului. Învingătorii concursului vor fi menționați cu diplome, premii și cadouri oferite cu multă generozitate de partenerii concursului Christmas Hackathon.

(Visited 11 times, 1 visits today)