Pentru că ne-a dus cinstea pe îndepărtate meridiane, stabilind recent un nou record mondial în cadrul Campionatului Mondial la Powerlifting „WDFPF World Full Power 2018” de la Glasgow, Scoția, studentul UTM Dumitru CALMÂC se bucură de lauri binemeritați și acasă.

În cadrul Galei laureaților anului sportiv 2018, președintele raionului Anenii Noi, Sergiu RAPCEA, i-a înmânat campionului nostru, din partea Consiliului raional, medalia „Cel mai bun sportiv” (juniori) și o Diplomă pentru rezultate remarcabile la competițiile sportive republicane, europene, mondiale.

Cu o zi înainte, în cadrul  lecției olimpice „Constelația sportului, UTM”, Dumitru CALMÂC a primit trofeul „Sportivul anului” și Diploma de Laureat semnată de către rectorul UTM, prof. univ., dr.hab. Viorel BOSTAN

Dumitru CALMÎC este student al Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică și un sportiv cu renume în Republica Moldova – în cadrul Campionatului Mondial la Powerlifting „WDFPF World Full Power 2018”, care s-a desfășurat în perioada 3-4 noiembrie la Glasgow, Scoția, s-a clasat pe locul II și a stabilit un nou record mondial la împins din culcat – 127.5kg. Dumitru se antrenează de doi ani în proba sportivă Powerlifting, versiunea WDFPF. În această perioadă, a participat la numeroase competiții, clasându-se pe locuri de frunte. În luna mai anul curent el a devenit campion european la powerlifting, în cadrul Campionatului european desfășurat la Kings Lynn.

UTM se declară mândră de succesele performerului său, dorindu-i soți de izbândă și pe viitor!

(Visited 29 times, 1 visits today)