O delegație a UTM, condusă de către Dinu ȚURCANU, prorector informatizare, relația cu mediul socio-economic, imagine și comunicare, a efectuat o vizită la reprezentanța din Orhei a Companiei nipono-germane „Sumitomo Electric Bordnetze SE” (SEBN), cu care, acum două luni, a încheiat un acord de colaborare. Vizita se înscrie în contextul acestui  parteneriat, având ca scop promovarea imaginii companiei în cadrul UTM.

Fiind o întreprindere care activează în industria automotive, cu un portofoliu de producție ce include sisteme de cablaje, componente electrice și electronice pentru automobile, SEBN MD reprezintă, de fapt, o ușă larg deschisă pentru discipolii UTM – atât pentru cei care studiază construcția de mașini, ingineria electrică, IT, cât și de la multe alte profiluri conexe, domeniul automotive fiind unul foarte vast și tehnologizat. Tocmai de aceea în componența delegației UTM, la invitația gazdelor, au intrat specialiști care au tangențe cu profilul companiei. Este vorba de Mircea BERNIC, prorector cercetare și doctorat; Radu MELNIC, director Centrul Universitar de Informare și Ghidare în Carieră; Natalia ȘESTENCO, șef secție, Centrul Universitar de Informare și Ghidare în Carieră; Victor CEBAN, șef Departament Transporturi, Facultatea Inginerie Mecanică, Industrială și Transporturi (FIMIT); Demian UȘANLÎ, șef program Inginerie și management în construcții de mașini, Departamentul Inginerie și Management Industrial, FIMIT; Marin GUȚU, șef program Inginerie mecanică, Departamentul Procese, Mașini și Aparate Industriale, FIMIT; Ilie NUCĂ, șef Departament Inginerie Electrică, Facultatea Energetică și Inginerie Electrică (FEIE); Ion STRATAN, șef Departament Electroenergetică și Electrotehnică, FEIE.

Întâmpinați cordial de către directorul general Igor CORMAN, cel care în decembrie 2015, la înregistrarea SE Bordnetze SRL, se declara singurul angajat al acesteia, reprezentanții UTM au fost bucuroși să afle, de la Marius CAȚ, team leader PHR – coordonatorul subdiviziunii recrutare, că la ora actuală numărul angajaților este de peste o mie. Iar Sergiu GOGU, manager PHR – resurse umane, a declarat cu mândrie că, în timp, se preconizează extinderea contingentului până la 2500.

A urmat și o excursie în zona de producere a fabricii, în compania dlor Marius CAȚ și a șefului Departamentului Producție, Sergiu MÂRZA. După care s-au purtat discuții constructive cu Sergiu PÂSLARU, group leader, Departamentul Inginerie; Ivan CAPCELEA, team leader Departamentul Calitate; Iulian RUSNAC, manager, Departamentul Logistică.

Întreprinderea se întinde pe o suprafață de 27 000 metri pătrați. Chiar dacă s-a început de la zero, cu implicarea angajaților, a capitalului japonez și tehnologiei germane, compania se dezvoltă armonios, astfel că și impresiile au fost pe măsură. Delegații UTM s-au convins „pe viu”: atragerea acestui investitor profitabil, care a oferit Orheiului un plus de imagine, va contribui semnificativ și la valorificarea pieței muncii și economiei naționale și, negreșit, va oferi în continuare oportunități pentru atragerea de noi investiții și apariția unor noi industrii.

Gigantul Sumitomo Electric Bordnetze (SEBN) este un producător global în domeniul industriei automotive, cu 33 de mii de angajați în 15 țări. SEBN este membru al grupului japonez Sumitomo Electric Industries, care are o istorie de peste 400 de ani, cu aproape 400 de filiale în toată lumea. Clienții Sumitomo Electric Bordnetze reprezintă, în mod special, mărcile Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Bugatti, Porsche.

(Visited 87 times, 1 visits today)