Cu drag și mândrie despre Alma Mater – UTM

Vitali LAVRIC și Stanislav VARVARICI, masteranzi la Facultatea Construcții, Geodezie și Cadastru, a. II, gr. IS-1701M, urmează un stagiu de mobilitate academică la Școala Națională de Inginerie din Saint-Étienne (ENISE – École Nationale d’Ingénieurs de Saint-Étienne), în cadrul programului ERASMUS+, KA1.

La 8 luni de mobilitate, ei au răspuns la apelul gazdelor de a organiza un stand informativ, prin  care să prezinte Universitatea Tehnică a Moldovei ca o destinație atractivă de mobilitate academică pentru studenții și profesorii din afară. Susținuți și ghidați de către lectorul universitar, drd. ing. Vadim ȚURCAN din cadrul Departamentului Inginerie Civilă și Geodezie, ei s-au achitat cu brio de această sarcină importantă, vorbind în fața publicului academic de la Lyon  cu drag și mândrie despre Alma Mater – UTM.

Studenții noștri le-au povestit colegilor și profesorilor de la ENISE despre Universitatea Tehnică a Moldovei, despre țara frumoasă din care provin – Republica Moldova și oamenii ei minunați, dar și  despre tradiționalele bucate moldovenești,  suplimentându-și povestea cu o masă plină cu plăcinte și dulciuri.

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul Săptămânii internaționale organizat de ENISE la Universitatea din Lyon, Franța.

(Visited 17 times, 1 visits today)