Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Smart Industry – un vector important în formarea inginerilor

În perioada 26-29 noiembrie, Dinu ȚURCANU, prorector informatizare, relația cu mediul socio-economic, imagine și comunicare, și Serghei SCATICAILOV, lector superior la Facultatea Inginerie Mecanică, Industrială şi Transporturi, UTM, au avut mai multe întrevederi importante în cadrul vizitei întreprinse în România.

Unul din obiectivele vizitei a vizat Universitatea POLITEHNICA Timişoara. Aici, la Facultatea Mecanică, colegii noștri au purtat discuții importante în subiectul formării continue în domeniul Ingineria Materialelor și Fabricației cu dr. ing., conf. Adrian BUT.

De un frumos prilej de a dialoga cu specialiști în domeniul industriei prelucrării metalelor despre digitalizarea fabricației și integrarea soluțiilor smart în cele mai noi echipamente delegații UTM au beneficiat în cadrul Forumului „Smart Industry” – Demo Metal, Brașov-2018.  Oferind un mix de oportunități – expoziție, forum, întâlniri B2B, evenimentul a reunit producători, distribuitori, reprezentanți ai mediului academic regional, care și-au propus să examineze eventualitatea unor parteneriate strategice eficiente cu învățământul superior ingineresc. În acest sens, în cadrul forumului a fost abordat un spectru larg de tematici, cum ar fi provocările manageriale în transformarea digitală a producției; industria 4.0: studii de caz, de la concept la soluții accesibile; Smart Industry requires Smart People; rezolvarea problemelor operaționale prin intermediul tehnologiei; inteligența artificială și predicția datelor în Manufacturing; sisteme de siguranță și securitate pentru industrie; scule electrice, aparate de măsură și accesorii pentru procesele industriale și mentenanță predictivă etc.

Participarea la acest important eveniment internațional în domeniul industriei prelucrării metalelor, la care au participat reprezentanți ai peste 60 de companii, mari branduri internaționale și importante companii din România, a deschis reale oportunități pentru UTM în vederea stabilirii unor relații de colaborare cu diverși subiecți din afara țării. Prorectorul Dinu ȚURCANU, care patronează inclusiv sectorul parteneriate, susține că în curând va reveni cu detalii privind excepționalele parteneriate ce vor eficientiza și îmbunătăți instruirea inginerilor.

[av_gallery ids=’46067,46068,46069,46070,46071,46072,46073′ style=’big_thumb’ preview_size=’featured_large’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’featured_large’ columns=’7′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ av_uid=’av-kcr5qp’ custom_class=” admin_preview_bg=”]

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI